Na hlavný obsah

Fortuna liga: Prvý raz s technológiou VAR. Slovan otočil proti ViOnu

Hlavný arbiter využil technológiu v 37. minúte.

Fortuna liga: Prvý raz s technológiou VAR. Slovan otočil proti ViOnu
Na snímke vľavo v pozadí Moha (Slovan) strieľa druhý gól, vpravo bezmocný brankár Adrián Chovan (ViOn). Foto: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotnom (3. 4.) 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 4:1. Hostia viedli po góle Matúša Čonku z nadstaveného času 1. polčasu, Slovan po prestávke otočil skóre po dvoch zásahoch Mohu a jednom Rafaela Rataa a Alena Ožbolta.

Skupina o titul

V tomto stretnutí vysielanom aj na Dvojke sa po prvý raz v najvyššej slovenskej súťaži objavil systém Video asistenta rozhodcu (VAR), ktorý hlavný arbiter Peter Kráľovič využil v 37 minúte. Skúmal situáciu po súboji Čavriča s Chrenom v šestnástke, ale napokon posúdil, že sa nejednalo o faul.

Na snímke hlavný rozhodca stretnutia Peter Kráľovič si pozerá spornú situáciu pomocou systému VAR. FOTO: TASR

Futbalisti AS Trenčín prehrali v skupine o titul so Spartakom Trnava 0:1. Jediný gól stretnutia prišiel až v 75. minúte, keď Šulek zahral v pokutovom území rukou. Loptu si na biely bod postavil Ristovski a poslal ju do protipohybu gólmana Kukučku.

Skupina o záchranu

Hráči Serede zvíťazili na ihrisku FK Pohronie 2:1. V tabuľke sa dostali na prvé miesto pred svojho súpera, ktorý prehral prvýkrát po troch dueloch.

FC Nitra zvíťazil nad MFK Ružomberok 1:0 a zaznamenali prvý triumf po troch prehrách a remíze. Domáci sa víťazného gólu dočkali v 73. minúte, keď sa po rohovom kope Šefčíka krásnym volejom presadil bývalý hráč Ružomberka Kristián Kolčák.

Hráči MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FK Senica 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 90. minúte Matej Trusa po tom, čo zužitkoval dobrý center od kapitána domácich Igora Žofčáka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport