Na hlavný obsah

India hlási rekordný počet nových prípadov i obetí koronavírusu

Krajina sa zaradila medzi najviac postihnuté na svete.

India hlási rekordný počet nových prípadov i obetí koronavírusu
Príbuzní pochovávajú telo obete koronavírusu na cintoríne v indickom Naí Dillí. Foto: TASR/AP

India hlási za piatok (9.4.) rekordných 145 384 nových prípadov nákazy koronavírusom a ďalších takmer 800 ľudí tam covidu za posledný deň podľahlo. Najnovšia bilancia mŕtvych je tak najvyššia za viac ako päť mesiacov. S odvolaním sa na indické ministerstvo zdravotníctva o tom informovala agentúra Reuters.

V Indii, ktorá má viac ako 1,3 miliardy obyvateľov, doteraz zomrelo s covidom 168 436 ľudí, pričom 794 úmrtí pribudlo za posledný deň. Od začiatku pandémie krajina zaznamenala viac ako 13 miliónov prípadov nákazy, čo je tretia najvyššia bilancia po Spojených štátoch a Brazílii. Aktuálne krajina bojuje s druhou vlnou nákazy.

V uplynulom týždni India evidovala najvyššie nárasty v počtoch nových prípadov koronavírusu na svete. V pondelok (5. 4.) denná bilancia novonakazených prvýkrát presiahla 100 000, následne krajina túto hranicu prekonala štyrikrát. Prudký nárast infikovaných indické úrady pripisujú zhlukovaniu ľudí a odmietaniu rúšok. Od februára sa podniky takmer úplne otvorili, no následne sa časť z nich pre zlú epidemickú situáciu musela opäť uzavrieť. Mnohé indické štáty sa v uplynulých dňoch sťažujú na nedostatok vakcín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet