Na hlavný obsah

Krajský súd v Žiline potvrdil trest pre Juditu

Za vraždu spolužiaka si odsedí vyše 12 rokov.

Krajský súd v Žiline potvrdil trest pre Juditu
Na snímke druhá sprava Judita prichádza na Okresný súd SR v Žiline. Foto: TASR

Krajský súd (KS) v Žiline potvrdil v utorok (20. 4.) 18-ročnej Judite za obzvlášť závažný zločin vraždy nepodmienečný trest odňatia slobody 12 rokov a štyri mesiace. Podľa obžaloby mala zavraždiť 16-ročného spolužiaka Tomáša 16. mája 2019 v jednom z bytových domov na sídlisku Vlčince v Žiline.

Na pojednávaní krajského súdu boli prítomní rodinní príslušníci odsúdenej Judity aj zavraždeného Tomáša. Otec chlapca sa po skončení pojednávania poďakoval polícii, prokuratúre aj súdom. „Ja som očakával, že to takto bude. Tam sú veci, ktoré sa nedajú spochybniť v ničom, proste to bola ona,“ uviedol pre vysielanie Rádiožunálu na Rádiu Slovensko.

Opačný názor na prácu orgánov činných v trestnom konaní mal otec odsúdenej Judity. „Bol spáchaný obrovský justičný zločin na nevinnom dieťati. My sa poradíme a určite podnikneme nejaké kroky na jej obranu,“ vyhlásil po vynesení rozsudku.

Krajský súd svoje rozhodnutie prezentoval na pojednávaní v takmer hodinovom odôvodnení. Stotožnil sa s postupom dokazovania viny, ale aj s výškou trestu, ktorý odsúdenej určil okresný súd v novembri 2020. Rozhodnutím krajského súdu nadobudol tento rozsudok právoplatnosť a riadny opravný prostriedok proti jeho rozhodnutiu nie je prípustný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny