Na hlavný obsah

Parlament vymenoval nových členov Rady RTVS

V rade ukončili pôsobenie Guman, Nagy a Vozár.

Parlament vymenoval nových členov Rady RTVS
Na ilustračnej snímke zasadnutie Rady Rozhlasu a televízie Slovenska v Bratislave. Foto: TASR

Parlament v stredu (31. 3.) vymenoval nových členov Rady RTVS. Za oblasť rozhlasového vysielania sa nimi stali Ján Blaščák a Ján Uličiansky a za oblasť práva Tomáš Caban. Členovia rady, ktorých zvolili poslanci vo verejnej voľbe, nahradia Ľubomíra Gumana, Ildikó Nagy a Jozefa Vozára.

Ján Balaščák dlhodobo pôsobil v RTVS, televízii Markíza, Rádiu Expres či Rádiu Slobodná Európa. Skúsenosti má aj z printových médií. V rokoch 2013 až 2018 viedol rozhlasové spravodajstvo v RTVS a vykonával tiež funkciu šéfa regionálneho spravodajstva.

Spisovateľ, dramatik, dramaturg, režisér a vysokoškolský pedagóg Ján Uličiansky v minulosti pracoval v Slovenskom rozhlase, televízii Markíza či v RTVS. V Slovenskom rozhlase bol v rokoch 1998 až 2006 dramaturgom hier pre mládež. V rokoch 2012 až 2018 viedol v RTVS tím tvoriaci relácie pre deti a pôsobil aj na odbore výskumu programu a vývoja formátov. Uličiansky je tiež autorom kníh pre deti a mládež.

Právnik Tomáš Caban pôsobí v Implementačnej agentúre Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, zároveň na Pedagogickej fakulte UK. V minulosti pracoval na ministerstve kultúry a bol tiež externým súdnym poradcom Ústavného súdu. Dávnejšie kandidoval do Rady pre vysielanie a retransmisiu a šesť rokov pôsobil v advokácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko