Na hlavný obsah

Pri vstupe do prevádzok nebudú ľudia vo väčšine okresov potrebovať negatívny test

Menia sa aj pravidlá pre vstup na pracoviská.

Pri vstupe do prevádzok nebudú ľudia vo väčšine okresov potrebovať negatívny test
Zákazníčky v obchode. Foto: TASR

V okresoch, ktoré budú podľa regionálneho covidového automatu od pondelka (3. 5.) v I. a II. stupni varovania (ružové a červené okresy), sa rušia doterajšie pravidlá pre vstupy do prevádzok – nebude nutné preukazovať sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Oznámila to v piatok (30. 4.) hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková. Týka sa to všetkých obchodov, fitnescentier i reštauračných terás.

Menia sa aj pravidlá pre vstup na pracoviská. V okresoch v prvom a druhom stupni varovania sa budú musieť ľudia preukázať negatívnym testom pri vstupe na pracovisko iba v čase od 21.00 h do 1.00 h (v ružových okresoch maximálne 21-dňovým a v červených najviac 14-dňovým). „Cez deň sa nebude potrebné preukazovať negatívnym výsledkom testu vzhľadom na to, že vtedy neplatí zákaz vychádzania pre tieto okresy,“ uviedli hygienici.

V okresoch, ktoré budú v III. stupni varovania (bordová farba), ostávajú pravidlá tak ako doteraz. Pri vstupe do prevádzok a na pracoviská bude potrebné preukazovať sa negatívnym výsledkom testu, ktorý nie je starší ako sedem dní, alebo iným dokladom o výnimke, ktoré sú stanovené vo vyhláške (očkovanie, prekonanie ochorenia, zdravotné dôvody a pod.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko