Na hlavný obsah

Slovan a Poprad zvíťazili tretí raz po sebe. Vybojovali si postupové mečbaly

Nitra a Detva majú nôž na krku.

Slovan a Poprad zvíťazili tretí raz po sebe. Vybojovali si postupové mečbaly
HK Nitra - HC Slovan Bratislava. Foto: TASR

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj v treťom zápase štvrťfinále Kaufland play-off Tipos extraligy nad Nitrou. V nedeľu (4. 4.) na jej ľade vyhrali 3:2, v sérii vedú 3:0 a už len jeden triumf ich delí od postupu do semifinále. Rovnako je na tom aj HK Poprad, ktorý vyhral v nedeľu v stretnutí vysielanom na Dvojke na ľade Detvy tesne 2:1 a jeden zápas ho delí od toho, aby sa dostal medzi najlepšiu štvorku.

Emócie ešte pred úvodným hvizdom

Už na predzápasovom rozkorčuľovaní prišlo ku konfliktu medzi oboma mužstvami, a to sa prenieslo aj do úvodnej tretiny. Prvá dvadsaťminútovka priniesla rozkúskovaný hokej s množstvom vylúčení, no v takmer hodinu trvajúcom dejstve gól nepadol. „Corgoňov“ podržal výbornými zákrokmi brankár O’Connor, ktorý si poradil s dorážkami Sersena či únikom Harrisa. Na opačnej strane otestoval pozornosť Parksa švihom Vitáloš.

Prostredná časť hry bola o čosi menej rozkúskovaná a skóre sa menilo hneď trikrát. V 25. minúte zrejme brankárovi Nitry prebehol hráč cez výhľad a nenápadná strela Ališauskasa skončila v bránke – 0:1. Vyrovnať mohol o tri minúty Bajtek, ktorý dobre zapracoval v oslabení, ale jeho strelu zastavila konštrukcia bránky. Nitranom opäť nefungovali presilové hry, čo dokázal potrestať v 35. minúte Šišovský a Slovan viedol o dva góly. To však platilo iba 16 sekúnd, keď vrátil Nitru späť do hry úspešnou dorážkou Finlay.

Na začiatku tretej tretiny mali domáci príležitosť hrať presilovku štyroch proti trom, ktorú nekompromisnou strelou využil Slovák – 2:2. V 46. minúte vykorčuľoval spoza bránky Fominych a nenápadne nahodil puk na Parksa. Hlavný rozhodca si musel overiť u videorozhodcu či puk neprekročil bránkovú čiaru, ale nestalo sa tak. Nitrania boli aktívnejší, no paradoxne inkasovali. V 55. minúte sa puk odrazil k Harrisovi a ten pred prázdnou bránkou nezaváhal. Domáci sa aj napriek tlaku už presadiť nedokázali a „belasí“ získali aj tretí bod v sérii.

„Kamzíci“ opäť využili presilovky

Prvá tretina tretieho štvrťfinálového zápasu sa poriadne natiahla. Po jednom zo súbojov pri mantineli to nevydržalo plexisklo na štadióne v Detve a rozhodca poslal hráčov do kabín. Po úprave ľadu a výmene plexiskla sa opäť hralo a potom prišla prvá šanca. Mali ju domáci, ale Sýkora ju nepremenil. Prvú možnosť Popradu v úvodnej dvadsaťminútovke mal Skokan, ktorý po prihrávke Haščáka trafil len bočnú sieť. V závere tretiny však hostia udreli hneď dvakrát. Najskôr sa v presilovke 5 na 3 presadil Haščák a o 22 sekúnd neskôr pri dohrávanej o jedného hráča zvýšil Mashinter náskok „kamzíkov“ na 2:0.

Zo zápasu Detvy s Popradom. FOTO: TASR

V druhej tretine chceli domáci znížiť, zvýšili bojovnosť, ale šance, ktoré si vypracovali, nedokázali premeniť. Najskôr Charbonneau trafil len hornú žŕdku po prihrávke Coxa, o niečo neskôr stroskotal na Vošvrdovi Klíma. Náskok Popradu mohol zvýšiť Haščák, ale aj Lazušin predviedol výborný zákrok. V ďalšom priebeh mali k dispozícii obe mužstvá presilové hry, ale využiť ju dokázali až v závere 2. tretiny Detvania. Rymsha nahodil puk od modrej čiary a ten pred Vošvrdom tečoval do siete Klíma.

V tretej tretine si už Poprad tesný náskok uhájil. Mohol ho najskôr zvýrazniť Haščák, ale svoju šancu nevyužil a rovnako pochodili na opačnej strane Cox a Charbonneau. V závere zápasu sa domácim naskytla ideálna možnosť na vyrovnanie, keď na trestnú lavicu išiel popradský hráč, ale obrana „kamzíkov“ a pozorný Vošvrda odolali. Detva sa napokon nepresadila ani v záverečnej power play.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport