Na hlavný obsah

STU po odvolaní Fikara vymenovala dočasne povereného rektora

Podporilo ho 31 z 36 prítomných členov AS.

STU po odvolaní Fikara vymenovala dočasne povereného rektora
Na snímke Oliver Moravčík. Foto: TASR

Akademický senát Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave poveril na pondelkovom (26. 4.) riadnom zasadnutí Olivera Moravčíka výkonom funkcie rektora univerzity. Vo funkcii bude do vymenovania nového rektora, ktorý vzíde z volieb. Tie by mal senát vyhlásiť na mimoriadnom zasadnutí v pondelok 10. mája, informoval hovorca STU Juraj Rybanský.

V tajnej voľbe podporilo poverenie Moravčíka funkciou rektora 31 z 36 prítomných členov akademického senátu (AS). „Prioritami môjho dočasného mandátu bude úspešné zvládnutie procesu voľby nového rektora, rozdelenie dotácie súčastiam STU a zabezpečenie riadneho chodu univerzity vzhľadom na vzniknutú situáciu,“ povedal poverený rektor.

Predseda akademického senátu Marián Peciar následne na základe žiadosti 16 senátorov zvolal mimoriadne zasadnutie senátu na 10. mája. „Na tomto zasadnutí senát v zmysle štatútu STU vyhlási voľby rektora, prijme ich harmonogram a schváli volebnú komisiu,“ informoval predseda s tým, že ambíciou senátu bude uskutočniť voľby nového rektora ešte pred začiatkom letných prázdnin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko