Na hlavný obsah

V zariadeniach sociálnych služieb by sa mal prehodnotiť režim návštev, tvrdí prezidentka

ZSS podľa nej dostávajú protichodné signály.

V zariadeniach sociálnych služieb by sa mal prehodnotiť režim návštev, tvrdí prezidentka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa obrátila listom na premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO). Upozornila na potrebu venovať špeciálnu pozornosť starším spoluobčanom, informoval v piatok (23. 4.) jej hovorca Martin Strižinec.

V súvislosti s uvoľňovaním opatrení a so seniormi, ktorí sú klientmi zariadení sociálnych služieb (ZSS), žiada hlava štátu o prehodnotenie možnosti uvoľnenia návštevného režimu v zariadeniach, ktorých klienti sú plne zaočkovaní. „Oni aj ich blízki sa tešia na skoré obnovenie návštev, ktoré má pozitívne dosahy na ich pohodu a duševné zdravie,“ povedala Čaputová.

Strižinec dodal, že podľa informácií, ktoré má prezidentka k dispozícii, dostávajú ZSS v súvislosti s návštevami klientov protichodné signály z ministerstva zdravotníctva a z ministerstva práce. Preto považuje najbližšiu aktualizáciu covidového automatu za „vhodnú príležitosť pre zosúladenie komunikácie rezortov, a najmä pre zlepšenie situácie klientov ZSS.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko