Na hlavný obsah

Žilina sa výhrou v Košiciach priblížila k finále Slovnaft Cupu

Odveta sa bude hrať na štadióne MŠK.

Žilina sa výhrou v Košiciach priblížila k finále Slovnaft Cupu
Zo zápasu FC Košice - MŠK Žilina. Foto: TASR

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stredajšom (28. 4.) úvodnom semifinálovom zápase Slovenského pohára – Slovnaft Cupu na ihrisku FC Košice 4:2. Odveta je na programe v utorok 4. mája v Žiline.

Od úvodu sa hralo v rýchlom tempe a nechýbali ani zaujímavé situácie. Domáci Karaš sa v prvej minúte snažil prelobovať brankára Belka, v snahe o gól však neuspel ani hlavičkujúci Gáll. Hostia odpovedali únikom Kaprálika, ktorému v zakončení zabránil Jonec. Domáci sa snažili otvoriť skóre, dopustili sa však mnohých nepresností a réžiu zápasu postupne prevzali hostia. V 28. minúte síce nevyšlo zakončenie Kaprálikovi, no ten následne uvoľnil Slebodníka, ktorý strelou k pravej žrdi prekonal Kiru – 0:1. V 41. minúte vyšiel hosťom ďalší brejk, v ktorom už Kaprálik nezaváhal – 0:2.

Košičania skorigovali stav krátko po zmene strán. Pavúk našiel centrom kapitána Pačindu, ktorý hlavičkou upravil na 1:2. Hostia sa zamerali na aktívnu obranu, z ktorej hrozili rýchlymi brejkami. V 63. minúte ešte Kaprálik nedosiahol na prízemný center Javorčeka, no o dve minúty už tvrdou strelou nedal šancu Kirovi – 1:3. Žilinčania si bez väčších problémov držali dvojgólový náskok a naďalej hrozili košickej obrane. V 85. minúte vyšiel Košičanom brejk, v ktorom Pačinda prestrelil Belka. Dráma sa však nekonala, gólová reakcia Žilinčanov prišla okamžite. Bernát sa uvoľnil v šestnástke, efektne si položil Kiru a upravil na konečných 2:4 z pohľadu domácich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport