Na hlavný obsah

Beňuš získal striebro na európskom šampionáte, pôjde aj do Tokia

Martikán bol siedmy.

Beňuš získal striebro na európskom šampionáte, pôjde aj do Tokia
Na snímke slovenský kanoista a reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš. Foto: TASR

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš bude v Tokiu obhajovať striebornú medailu v C1 z OH 2016. Účasť v Japonsku si vybojoval na ME v Ivrei, keď v nedeľnom (9. 5.) finále obsadil druhé miesto. Jeho krajan Michal Martikán bol na siedmej priečke. Alexander Slafkovský nepostúpil do finále.

„Vyzerá to tak, že idem na olympiádu. V mojej finálovej jazde boli rezervy, boli sme však všetci pod obrovským tlakom. Z tohto pohľadu som spokojný,“ uviedol Matej Beňuš v prvej reakcii pre ČT4 Sport.

Beňuš sa do finále prebojoval zo štvrtej priečky v semifinále, ale to najlepšie si nechal na koniec. Jeho dynamická a rýchla jazda bez trestných sekúnd znamenala druhé miesto v cieli za Francúzom Denisom Gargaudom Chanutom, za ktorým zaostal o 1,10 s. Bronz aj účasť v Tokiu si vybojoval Nemec Sideris Tasiadis. Za Beňušom nasledovali v štartovnom poradí ešte traja pretekári, ale ani jeden z nich ho už nepredstihol. Úradujúci majster Európy Slovinec Benjamin Savšek skončil šiesty a víťaz semifinále Talian Roberto Colazingari až deviaty.

Tridsaťtriročný Beňuš reprezentoval Slovensko v kategórii C1 aj na OH 2016 v Riu de Janeiro a pri svojej olympijskej premiére tam vybojoval striebornú medailu. Na európskom šampionáte v Ivrei bol predtým Beňuš aj členom zlatej slovenskej hliadky 3x C1M. Trio Beňuš, Martikán, Slafkovský bralo zlato v tejto kategórii po šiesty raz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport