Na hlavný obsah

Ekologickí aktivisti v Británii zablokovali sklady McDonald’s

Požadujú, aby z menu odstránili mäsové výrobky.

Ekologickí aktivisti v Británii zablokovali sklady McDonald’s
Ekologickí aktivisti z hnutia Animal Rebellion zablokovali v Británii sklady reťazca McDonald's. Foto: SITA/AP

Ekologickí aktivisti z hnutia Animal Rebellion zablokovali v Británii štyri distribučné centrá reštauračného reťazca McDonald’s, ktoré zásobujú celkovo asi 1 300 pobočiek rýchleho občerstvenia. Informovala o tom agentúra Press Association.

Od vedenia firmy požadujú, aby do roku 2025 začala zákazníkom ponúkať len menu vytvorené z rastlinných zložiek. Chov zvierat na mäso a mlieko totiž podľa nich veľkou mierou prispieva ku globálnym zmenám klímy.

„Rozhodli sme sa protestovať, aby sme dali globálnym korporáciám najavo, že sa musia zmeniť,“ napísalo hnutie Animal Rebellion na twitteri. Jeho cieľom je upozorniť na utrpenie zvierat a dopady masového chovu na klímu a odlesnenie.

Aktivisti v sobotu skoro ráno nákladnými autami a bambusovými tyčami zablokovali výjazdy z distribučných skladov v mestách Hemel Hempstead, Basingstoke, Coventry a Heywood. Podľa nich to citeľne zasiahne zásobovanie reštaurácií McDonald’s po celej krajine.

„Mäsový a mliekarenský priemysel ničí našu planétu – spôsobujú zánik dažďových pralesov, vypúšťajú obrovské množstvo skleníkových plynov a každý rok zabíjajú miliardy zvierat. Jedinou udržateľnou a realistickou alternatívou ako nakŕmiť desať miliárd ľudí, je systém stravovania založený na rastlinách,“ uviedol hovorca Animal Rebellion James Ozden.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet