Na hlavný obsah

Hokejový šampionát sa začne už v piatok. Bielorusi ako prvý vyzývateľ Slovákov (+program)

Favoritmi na triumf sú Švédi či Rusi.

Hokejový šampionát sa začne už v piatok. Bielorusi ako prvý vyzývateľ Slovákov  (+program)
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred úvodným zápasom proti Bielorusku. Foto: TASR

Po dvoch rokoch sa v piatok (21. 5.) začnú majstrovstvá sveta v hokeji. Úvodný zápas Slovákov bude už počas otváracieho dňa, a to proti Bielorusku. Slovenskú reprezentáciu bude ako kapitán v lotyšskej Rige viesť Marek Ďaloga.

Jeho asistentmi v úvodnom stretnutí budú Marek Hrivík s Adamom Jánošíkom. Slováci vo štvrtok (20. 5.) v Rige absolvovali tretí tréning – tentoraz v Olympijskom športovom centre, ktoré bude dejiskom duelu s Bieloruskom. S týmto súperom ťahajú Slováci sériu troch víťazstiev. Minulý i predminulý rok ho tesne zdolali na domácom Kaufland Cupe a v roku 2018 vyhrali v Dánsku na svetovom šampionáte 7:4.

Program zápasov slovenskej reprezentácie:

Program zápasov SR.Foto: Šport v RTVS
Foto: Šport v RTVS

Kto bude favorit?

K tradičným medailovým favoritom patria Česi, Švédi a Rusi. Veľa sa hovorí najmä o českom tíme, ktorý chce ukončiť rekordné deväťročné čakanie na medailu. Do šampionátu vstúpi v piatok popoludní duelom s tímom ruského olympijského výboru, ktorý odštartuje celý šampionát.

Bohatý program na RTVS

RTVS ponúkne z celkového počtu 64 zápasov 34 v priamom prenose a 30 zo záznamu. Všetky budete môcť zároveň sledovať naživo na webe rtvs.sk. Približne 150 hodín šampionátového vysielania ale zďaleka nebude obsahovať iba samotné zápasy, či tradičný každodenný súhrn MS v kocke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport