Na hlavný obsah

Infikovaný muž odpadol v autobuse, namiesto karantény cestoval v MHD

V tom čase bol už niekoľko dní pozitívny na COVID-19.

Infikovaný muž odpadol v autobuse, namiesto karantény cestoval v MHD
Na ilustračnej snímke celoplošná dezinfekcia so zosilnenými účinkami interiéru vozidla bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Foto: TASR

Banskobystrických záchranárov v stredu (19.5.) privolali k mužovi, ktorému prišlo v autobuse nevoľno a odpadol. Podarilo sa im ho oživiť a následne zistili, že mal byť už niekoľko dní v nariadenej karanténe. Bol totiž pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19. Na incident upozornila na sociálnej sieti polícia Banskobystrického kraja.

„Prípad je bohužiaľ dôkazom toho, že nie každý sa k tejto situácii stavia zodpovedne. Preto je ešte stále dôvod na to, aby ste boli opatrní a chránili si svoje zdravie,“ vyzvali policajti. Táto situácia je podľa nich ukážkou toho, ako môžu byť pri cestovaní hromadnou dopravou ohrození aj tí cestujúci, ktorí sa správajú zodpovedne.

Autobusmi po uvoľnení opatrení cestuje viac ľudí, sú medzi nimi aj žiaci a študenti či najviac ohrození seniori. Polícia teraz celú vec preveruje ako podozrenie z trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny