Na hlavný obsah

Španielsko v pondelok zruší obmedzenia pre turistov zo Spojeného kráľovstva a Japonska

Príchodzí nebudú potrebovať negatívny PCR test.

Španielsko v pondelok zruší obmedzenia pre turistov zo Spojeného kráľovstva a Japonska
Na snímke turisti s respirátormi prichádzajú na letisko v Palme de Mallorca. Foto: TASR/AP

Španielsko od pondelka 24. mája oficiálne ruší platné obmedzenia pre cestujúcich zo Spojeného kráľovstva a Japonska. S odvolaním sa na oznámenie španielskej vlády o tom v piatok (21. 5.) informovala na svojej webovej stránke televízia BBC.

Vláda uviedla, že Britániu a Japonsko zaradí do zoznamu krajín, na ktorých obyvateľov sa nevzťahujú reštrikcie nepodstatného cestovania do Európskej únie. Cestujúci zo zmienených štátov nebudú pri vstupe potrebovať negatívny PCR test. Dekrét nadobudne účinnosť 24. mája.

Vláda Spojeného kráľovstva však stále dôrazne neodporúča cestovať do Španielska i do väčšiny ostatných krajín Európskej únie bez podstatných dôvodov. Britskí turisti, ktorí sa chystajú do Španielska, budú musieť po návrate absolvovať karanténu.

Britská vláda po niekoľkých mesiacoch obmedzení povolila obnovenie cezhraničného cestovania od 17. mája a do svojho „zeleného zoznamu“ relatívne bezpečných destinácií dala spolu s ďalšími 11 krajinami i Portugalsko. Briti po návrate z týchto oblastí tak nemusia ísť do karantény. Turizmus v Portugalsku a Španielsku sa počas leta do veľkej miery spolieha na príchod britských dovolenkárov, dodáva BBC.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet