Na hlavný obsah

Švajčiari nadelili Bielorusom poltucet gólov, Kanada Talianom ešte o jeden navyše

Oba tímy majú šancu na účasť v štvrťfinále.

Švajčiari nadelili Bielorusom poltucet gólov, Kanada Talianom ešte o jeden navyše
Na snímke kanadskí hráči oslavujú tretí gól spoluhráča Troya Stechera. Foto: TASR/AP

Hokejisti Švajčiarska zvíťazili vo svojom šiestom zápase v A-skupine na MS v Rige. V nedeľnom (30. 5.) súboji zdolali Bielorusko hladko 6:0. Helvéti sa víťazstvom priblížili k účasti vo štvrťfinále, na konte majú po šiestich zápasoch 12 bodov, rovnako ako ROC (Rusko) a Slovensko. Dva góly zaznamenal Joël Vermin a pridal aj asistenciu.

Švajčiari odohrajú svoj posledný zápas v A-skupine po dni voľna v utorok 1. júna o 11.15 SELČ proti Veľkej Británii. Bielorusi uzavrú svoje účinkovanie na šampionáte v rovnaký deň od 19.15 SELČ zápasom s tímom Olympijského výberu Ruska.

Hokejisti Kanady si na MS v Rige poradili s Talianskom vysoko 7:1 a pripísali si tretie víťazstvo na turnaji za sebou. V tabuľke B-skupiny sú priebežne na 5. priečke so ziskom deviatich bodov a napriek nevydarenému vstupu do šampionátu majú stále šancu postúpiť do štvrťfinále.

Andrew Mangiapane zaznamenal štyri body za dva góly a rovnaký počet asistencií, jeho spoluhráč z prvého útoku Connor Brown nazbieral štyri asistencie.

Kanada odohrá posledný duel v skupinovej fáze v utorok o 11.15 SELČ proti Fínsku. Posledné Taliansko, ktoré v šiestich zápasoch nezískalo ani bod, nastúpi v ten istý deň o 15.15 h proti USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport