Na hlavný obsah

V najbližších dňoch sa bude očkovať Sputnikom V, sľubuje Matovič

Oznámil to na sociálnej sieti.

V najbližších dňoch sa bude očkovať Sputnikom V, sľubuje Matovič
Sprava: Expremiér Igor Matovič a bývalý minister zdravotníctva SR Marek Krajčí počas tlačovej konferencie na Letisku Košice pri príchode vakcíny Sputnik V na Slovensko. Foto: SITA

Očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V by sa mohlo začať v najbližších dňoch, avizoval v pondelok (10. 5.) na sociálnej sieti minister financií a predseda koaličného hnutia OĽANO Igor Matovič. Expremiér zároveň informoval, že v certifikovanom OMCL laboratóriu vakcína obstála a výsledky testov boli „výborné“.

„S ruskou stranou som počas víkendu dohodol, že po pretestovaní vakcíny v registrovanom OMCL laboratóriu so začiatkom očkovania súhlasia,“ uviedol Matovič. Napísal tiež, že k očkovaniu sa schyľuje „po trojmesačných všemožných obštrukciách všemocných“.

Súčasný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) v piatok (7. 5.) potvrdil, že už má k dispozícii výsledky z testov v maďarskom laboratóriu, ktoré sú „v poriadku“. Zopakoval vtedy svoje predchádzajúce vyjadrenia o tom, že s očkovaním Sputnikom V sa na Slovensku začne až potom, ako budú známe aj výsledky testov z Ruska. Tie očakáva do konca mája. O začiatku očkovania neregistrovanou vakcínou musí rozhodnúť práve minister zdravotníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko