Na hlavný obsah

V západnom Bielorusku havarovala cvičná stíhačka, obaja piloti zahynuli

Žiadne ďalšie obete nehody nehlásia.

Na snímke stíhačka Jakovlev Jak-130 ruského letectva. Foto: mil.ru
Foto: mil.ru

V západnej časti Bieloruska v stredu (19. 5.) havarovalo pri cvičnom lete armádne lietadlo Jak-130, pričom obaja jeho piloti zahynuli. Stroj dopadol v blízkosti dvojpodlažných domov, ale žiadne ďalšie obete na životoch ani zranenia nehlásili. Informovala o tom agentúra BelTA s odvolaním sa na oznámenie ministerstva obrany.

Nešťastie sa odohralo pri meste Baranavičy v Brestskej oblasti. Posádka dvojmiestneho lietadla z vojenskej leteckej základne v meste Lida podľa informácií ministerstva zistila počas letu technickú poruchu. Pilotom sa podarilo stroj naviesť tak, aby skončil mimo obývanej oblasti, a až potom sa katapultovali. Zrejme neskoro, pretože ani jeden nehodu neprežil.

Žiadne ďalšie obete ani škody si však havária nevyžiadala, napísala BelTA. Oheň, ktorý pád lietadla sprevádzal, sa podarilo čoskoro uhasiť.

Podľa výrobcu havarovaného stroja, ruskej spoločnosti Jakovlev, je Jak-130 dvojmotorové podzvukové pokročilé cvičné a ľahké bojové lietadlo piatej generácie. Agentúra TASS napísala, že bieloruská armáda má deväť takýchto lietadiel, pričom prvé dostala z Ruska v roku 2015.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet