Na hlavný obsah

Chorvátsko zasiahlo ďalšie zemetrasenie. Väčšie škody zatiaľ nehlásia

Epicentrum bolo pri Šibeniku.

Zemetrasenie s magnitúdou 4,7 zasiahlo v utorok (8. 6.) krátko pred 6.00 h oblasť okolo chorvátskeho mesta Šibenik, oznámila chorvátska seizmologická služba. Podľa médií zatiaľ nehlásili väčšie škody.

Epicentrum sa nachádzalo 13 kilometrov juhovýchodne od dalmátskeho prístavného mesta Šibenik. Európske stredomorské seizmologické centrum (EMSC) nameralo silu zemetrasenia ešte o desatinu stupňa vyššiu ako chorvátski odborníci – 4,8.

Vyplašení svedkovia

Svedkovia podľa denníka Jutarnji list uviedli, že otrasy trvali sotva niekoľko sekúnd, boli ale veľmi silné. Obyvatelia Šibenika vybiehali z domov, po skončení záchvatov sa do nich zase vrátili.

„Zatiaľ nám ľudia neoznámili významnejšie škody. Máme informáciu, že v obci Vrpolje vypadla z domu časť múru a dopadla na auto, ale nikto sa nezranil,“ oznámili denníku na tiesňovej linke 112. Operátori museli najčastejšie upokojovať vystrašených občanov.

Nasledovať môžu ďalšie otrasy

Chorvátske dráhy oznámili, že dočasne prerušujú vlakovú premávku na úsekoch Šibenik – Knin a Split – Knin, kým dokončia preventívnu kontrolu železničnej trate.

Seizmologička Marija Mustačová uviedla, že dalmátsky Šibenik a okolie sú novým epicentrom s ohľadom na otrasy pôdy v uplynulých mesiacoch.

„V Priebehu dňa a nasledujúcich dní možno očakávať v tejto oblasti ďalšie slabé otrasy,“ povedala v televízii N1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet