Na hlavný obsah

Copa América bude v Brazílii, odobril to tamojší súd

Pôvodne sa malo hrať v Argentíne a Kolumbii.

Copa América bude v Brazílii, odobril to tamojší súd
Hráč Brazílie Thiago Silva dvíha nad hlavu trofej po víťazstve vo finále juhoamerického šampionátu Copa America. Foto: TASR/AP

Najvyšší brazílsky súd vo štvrtok (10. 6.) rozhodol, že sa v krajine môže odohrať futbalový turnaj Copa América. A to aj napriek vysokému výskytu vírusu COVID-19.

Turnaj odštartuje 13. júna, no len niekoľko dní pred plánovaným začiatkom sprevádzala juhoamerický futbalový šampionát veľká neistota.

Pôvodne sa malo hrať v Argentíne a Kolumbii. Koncom mája však Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) odobrala organizátorské práva Kolumbii pre protesty proti tamojšiemu prezidentovi Ivánovi Duquemu Márquezovi.

Len o niekoľko dní neskôr stratila svoju pozíciu aj Argentína pre nárast počtu prípadov ochorenia COVID-19. O Brazílii napokon musel rozhodnúť súd, ktorý povolil preloženie turnaja do tejto krajiny. Hlasovanie jedenástich sudcov bolo napokon jednoznačné.

Brazília bude v nedeľu (13. 6.) v otváracom zápase čeliť Venezuele na štadióne Mane Garrincha v hlavnom meste Brazílii. Finále sa uskutoční 10. júla na štadióne Maracana v Riu de Janeiro.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport