Na hlavný obsah

Navaľného previezli z nemocnice naspäť do väzenia

Dve žaloby proti kolónii v Pokrove stiahol.

Navaľného previezli z nemocnice naspäť do väzenia
Na snímke líder ruskej opozície Alexej Navaľnyj. Foto: TASR/AP

Ruského opozičného politika Alexeja Navaľného v pondelok 7. júna previezli späť do väzenskej kolónie v Pokrove z nemocnice v inom nápravnom zariadení, kde sa zotavoval z protestnej hladovky.

Proti pokrovskej väznici v pondelok zároveň stiahol dve žaloby. V nich sa sťažoval na cenzúrne zásahy do novín, ktoré dostáva, a na odmietnutie odovzdať mu knihy. Informovala o tom agentúra TASS.

„Navaľnyj bol prevezený späť do väzenskej kolónie Progrev,“ uviedol hovorca federálnej väzenskej služby (FSIN). Informáciu následne potvrdil aj opozičníkov tím na twitteri.

Práve na väznicu v Pokrove podal Navaľnyj celkovo tri žaloby. Ruský súd už skôr odmietol žalobu na toto zariadenie, v ktorej sa Navaľnyj sťažoval, že ho dozorcovia v noci každú hodinu budili pod zámienkou, že má sklony k úteku, a tak ho musia často kontrolovať. Zvyšné dve žaloby Navaľnyj stiahol s tým, že sa problémy podarilo vyriešiť.

„Nevidím žiadny dôvod s procesom pokračovať, preto by som rád žalobu stiahol,“ uviedol Navaľnyj. „V tejto chvíli mám korán, mám poslednú knihu spisovateľa Vladimira Sorokina, mám bibliu,“ dodal opozičník, ktorý sa k súdnemu konaniu pripojil cez videohovor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet