Na hlavný obsah

Polícia odhalila nelegálnu prácu na juhu Slovenska, vyhostila 19 cudzincov

Na opustenie krajiny dostali 30 dní.

Polícia odhalila nelegálnu prácu na juhu Slovenska, vyhostila 19 cudzincov
Na snímke je firma, v ktorej polícia odhalila nelegálnu prácu cudzincov. Foto: facebook/Polícia SR

Cudzineckí policajti odhalili pri kontrole v jednej z firiem v Šuranoch prípady nelegálnej práce. Kontrolu vykonali spolu s pracovníkmi Inšpektorátu práce Nitra a pracovníkmi Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky. O zásahu informovala polícia na sociálnej sieti.

Oddelenie cudzineckej polície v Nových Zámkoch si následnej predviedlo 22 cudzincov. „Predvedených bolo 7 štátnych príslušníkov Srbska, 11 štátnych príslušníkov Ukrajiny, 2 štátnych príslušníkov Bosny a Hercegoviny a 2 štátnych príslušníkov Gruzínska,“ uviedla polícia.

Polícia rozhodla o administratívnom vyhostený za nelegálnu prácu u 19 z nich, cudzinci zároveň dostali zákaz vstupu na územie Slovenskej republiky a na územie všetkých členských štátov na dobu jedného roka. Na opustenie krajiny majú 30 dní.

„Traja cudzinci boli prepustení po preverení pracovníkmi Inšpektorátu práce Nitra a následnom vypočutí bez vydania rozhodnutia o administratívnom vyhostení,“ dodala polícia. Inšpektori práce totiž v týchto prípadoch po spísaní zápisníc a podaní informácií zistili, že sa u nich výkon závislej práce pre kontrolovaný subjekt nepreukázal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko