Na hlavný obsah

Polícia zadržala personál reštaurácie, odmietli im dať hamburgery zadarmo

Kuriózny incident sa odohral v Pakistane.

Polícia zadržala personál reštaurácie, odmietli im dať hamburgery zadarmo
Ilustračné foto. Foto: TASR

Deväť policajtov v pakistanskom meste Láhaur chcelo od zamestnancov rýchleho občerstvenia hamburgery zadarmo, tí to však odmietli. Policajti zareagovali zadržaním všetkých 19 členov personálu reštaurácie, pričom ich podľa svedkov nenechali vypnúť kuchynské spotrebiče ani obslúžiť zákazníkov v bistre.

Časť noci na nedeľu (13. 6.) zamestnanci strávili v celách. Policajti zapojení do incidentu boli suspendovaní. O incidente informovala stanica BBC.

„Nebolo to prvýkrát, čo sa v našej reštaurácii niečo také prihodilo,“ uviedol reťazec občerstvenia Johnny & Jugnu na svojom facebooku. Podľa vyhlásenia bistra k nim skupina policajtov zavítala už dva dni pred incidentom s rovnakou požiadavkou.

„Keď odmietli ich žiadosť o hamburgery zadarmo, ktorá sa pre nich stala bežnou praxou, policajti sa vyhrážali našim manažérom a odišli, len aby sa na ďalší deň vrátili a ďalej obťažovali a vyvíjali tlak na náš tím,“ napísala firma.

Vedenie polície správanie policajtov odsúdilo s tým, že „nikto nemá právo brať zákon do vlastných rúk; nespravodlivosť nebude tolerovaná a všetci budú potrestaní.“

Pakistanský premiér Imran Chán už skôr vyzýval na reformu policajných síl v provincii Paňdžáb, ktorého metropolou je Láhaur. Premiér uviedol, že miestni politici vymenovali na veliteľské posty miestnych policajných staníc svojich „kamarátov“, pripomína BBC.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet