Na hlavný obsah

Španieli opäť zakopli. Víťazstvo si nepripísali ani proti Poliakom

Situácia v "slovenskej" skupine sa zamotáva.

Španieli opäť zakopli. Víťazstvo si nepripísali ani proti Poliakom
Poľský brankár Wojciech Szczesny zasahuje proti strele španielskeho útočníka Alvara Moratu. Foto: SITA/AP

V „slovenskej“ E-skupine futbalových majstrovstiev Európy získali hráči Španielska jeden bod aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji, keď v sobotu (19. 6.) večer v Seville remizovali s Poliakmi 1:1.

Favorit síce mal v domácom prostredí viac z hry, no tlak Španielov nebol až taký drvivý ako v pondelok proti Švédom (1:1). Prvý gól zverencov trénera Luisa Enriqueho na turnaji zaznamenal v 25. minúte Álvaro Morata, po zmene strán zariadil deľbu bodov topkanonier poľského mužstva Robert Lewandowski hlavičkou po centri Kamil Jozwiaka.

Spain-Poland-Euro 2020
Španieli strelili na šampionáte v prvých dvoch zápasoch iba jeden gól.Foto: SITA/AP
Foto: SITA/AP

Španieli mali šancu aj na triumf, no nepremenili viacero príležitostí vrátane pokutového kopu Gerarda Morena v 58. minúte. Bez šancí neboli ani Poliaci, ale Unai Simon niekedy aj s prispením šťastia už neinkasoval.

Na čele tabuľky E-skupiny sú štvorbodoví Švédi, nasledujú trojbodoví Slováci, Španielom patrí tretie priečka s dvoma bodmi a Poliaci sú štvrtí s jedným bodom. V stredu (23. 6.) dianie v skupine uzavrú stretnutia Španielsko – Slovensko a Švédsko – Poľsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport