Na hlavný obsah

Z islamskej školy v Nigérii uniesli najmenej 136 žiakov

V tomto roku ich už v krajine uniesli niekoľko stoviek.

Z islamskej školy v Nigérii uniesli najmenej 136 žiakov
Rodičia detí, ktoré uniesli v nedeľu z islamského seminára 136 detí, čakajú na najnovšie správy v meste Tegina v strednej časti Nigérie v utorok 1. júna 2021. Foto: TASR/AP

Ozbrojenci v severnej Nigérii uniesli začiatkom týždňa najmenej 136 žiakov vrátane niekoľkých päťročných detí. Vo štvrtok (3. 6.) o tom informovali tamojšie úrady.

Banditi na motocykloch v nedeľu (30. 5.) prepadli islamskú školu, v ktorej zabili jedného človeka a okrem študentov uniesli aj troch učiteľov.

Ako uviedol majiteľ školy Umar Idris, počet unesených detí by mohol byť ešte vyšší, keďže školské úrady sa zatiaľ nedokázali spojiť so všetkými rodičmi, aby zistili, či sú ich deti doma.

Deti, ktoré nestačili tempu únoscov, prepustili

Počas úteku ozbrojenci prepustili jedenásť predškolákov vo veku 3 a 4 roky, keďže nedokázali udržať tempo zločincov smerujúcich do lesa.

Ozbrojené gangy často unášajú školákov pre výkupné. V tomto roku ich na nepokojnom severe Nigérie uniesli už niekoľko stoviek. Mnohé školy sa preto rozhodli radšej zatvoriť svoje triedy pre obavy z možných únosov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet