Na hlavný obsah

Heger tvrdí, že nemocnice sú pripravené na príchod tretej vlny pandémie

V novozámockej nemocnici je zaočkovaných 80 % personálu.

Heger tvrdí, že nemocnice sú pripravené na príchod tretej vlny pandémie
Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Počas uplynulých dvoch mesiacov bolo covidové oddelenie v novozámockej nemocnici prázdne. Vo štvrtok (13. 8.) hospitalizovali pacienta s ťažším priebehom koronavírusu. Pricestoval z Chorvátska a nebol zaočkovaný.

Poučení z prvých dvoch vĺn covidu sa na tretiu stále pripravujú. K dispozícii majú takmer 200 lôžok, ktoré môžu ihneď reprofilizovať.

„Máme funkčný epidemiologický plán, skúsený personál, dostatočné množstvo materiálu, liekov a máme vyčlenené lôžka. Ak to bude treba, vieme sa roztiahnuť na ďalšie lôžka, ale to už je za cenu výrazného ohrozenia necovidovej medicíny,“ povedal riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky Karol Hajnovič.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Zaočkovanosť personálu majú v novozámockej nemocnici jednu z najvyšších na Slovensku – až 80 percent. Práve vakcinácia je podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) kľúčom k zvládnutiu tretej vlny pandémie.

„Štát urobil všetko, čo mohol. Je na nás, aby sme ochránili vlastné zdravie, aby sme si vybudovali imunitu pred treťou vlnou a nedovolili to, čo sa stalo v druhej vlne,“ zdôraznil Heger.

Väčšina nemocníc na Slovensku je podľa Hegera na nárast pacientov pripravená. Problémom však môže byť opätovné ochromenie bielej medicíny. Za posledný rok na Slovensku totiž zaznamenali rekordný počet odložených plánovaných operácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny