Na hlavný obsah

Nový Zéland predlžuje lockdown. V krajine vyčíňa delta variant

Súčasná vlna nákazy nedosiahla ešte vrchol, tvrdí Ardernová.

Nový Zéland predlžuje lockdown. V krajine vyčíňa delta variant
Na snímke novozélandská premiérka Jacinda Ardernová. Foto: SITA/AP

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová predĺžila v pondelok (23. 8.) prísny celoštátny lockdown s tým, že súčasný nárast prípadov delta variantu nedosiahol ešte vrchol. Informovala o tom agentúra Reuters.

Celoštátny lockdown predĺžili do polnoci 27. augusta, zatiaľ čo v Aucklande, epicentre súčasnej nákazy, budú prísne opatrenia platiť minimálne do 31. augusta.

„Najbezpečnejšou možnosťou pre nás všetkých je udržať nastavený kurz trochu dlhšie,“ zdôraznila Ardernová a dodala, že „ak nás situácia vo svete niečomu priučila, tak je to byť opatrnými zoči-voči tomuto variantu“.

Ardernová spresnila, že ku kontaktom s ľuďmi infikovanými variantom delta došlo prakticky po celej krajine. Úrady identifikovali 320 možných miest nákazy a 13 000 osôb, ktorí prišli do kontaktu s infikovanými, čo je oveľa viac v porovnaní s predchádzajúcimi vlnami koronavírusu.

„Delta (variant) zmenil pravidlá hry,“ uzavrela premiérka.

Za pondelok hlásili úrady na Novom Zélande ďalších 35 prípadov nákazy, z toho 33 v Aucklande a dva v hlavnom meste Wellington. Celkový počet pozitívnych prípadov súčasnej vlny nákaz tak dosiahol hodnotu 107.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet