Na hlavný obsah

Od pondelka bude 12 okresov v oranžovej farbe, päť si pohoršilo (+mapa)

Žiadny nebude v červenej farbe.

Od pondelka 23. augusta bude v rámci covidového automatu 12 slovenských okresov vo fáze ostražitosti, a teda v oranžovej farbe. Zelených (monitoring) bude 67 okresov. Nové rozdelenie okresov schválila v stredu (18. 8.) vláda.

Okresy Stará Ľubovňa a Košice-okolie si tak oproti minulému týždňu polepšili. Naopak, ďalších päť okresov padlo zo zelenej farby do oranžovej – Banská Štiavnica, Kežmarok, Levoča, Stropkov a Vranov nad Topľou.

Počty prípadov mierne rastú

Epidemická situácia na Slovensku aj naďalej zaznamenáva mierny rast počtu prípadov. V priemere to aktuálne vychádza na zhruba 70 potvrdených prípadov PCR testami denne, z čoho deti do 16 rokov predstavujú 18 percent.

Za posledné dva týždne úrady zaevidovali, že 80 percent zo všetkých prípadov sa prejavilo u ľudí, ktorí neboli zaočkovaní alebo plne zaočkovaní. "Sedemdňová incidencia na Slovensku je na úrovni približne 10," upresnilo ministerstvo zdravotníctva.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravila Silvia Horváthová:

Najvyšší podiel infikovaných v pomere k vykonaným testom zaznamenali v okrese Banská Štiavnica (6,4 %), Myjava (6,1 %), Revúca (3,5 %) a Stropkov (3,2 %).

Výskyt delta variantu je prakticky 100-percentný pri sekvenovaní približne 180 pozitívnych vzoriek týždenne.

Čo sa týka nezaočkovanosti, tá v kategórii osôb nad 50 rokov klesla približne na 806 000 osôb. V tomto meraní sú výrazné regionálne rozdiely. Aspoň prvú dávku vakcíny dostalo na Slovensku asi 42,5 percenta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko