Na hlavný obsah

Porušil Fico povinnú karanténu? Zaujíma sa o to aj premiér Heger

Fico uviedol, že bol mimo Slovenska.

Po návšteve Roberta Fica (Smer-SD) na súdnom pojednávaní s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom sa vynorili otázky, či predseda Smeru neporušil platné protiepidemické opatrenia.

Pred pojednávaním totiž povedal, že bol mimo Slovenska. Zaujíma sa o to aj predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Podľa aktuálne platnej vyhlášky hlavného hygienika nezaočkovaný človek, ktorý sa vráti zo zahraničia, musí podstúpiť karanténu. Fico dlhodobo hlása, že vakcínu proti covidu využiť neplánuje. Prostredníctvom svojho hovorcu na doplňujúce otázky reagoval takto.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Robert Fico nemá dôvod informovať o svojich pracovných cestách a dodržiava všetky stanovené pravidlá súvisiace s pandémiou,“ uviedol hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút.

Ak by bol na pracovnej ceste ako poslanec, mohol dostať výnimku. Rovnako o ňu mohol požiadať aj ministerstvo vnútra. Relevantné úrady však neevidujú žiadnu Ficovu pracovnú cestu.

„Pravidlá platia pre všetkých rovnako, aj pre Roberta Fica. Takže ak bol v zahraničí, vrátil sa a nie je očkovaný, mal by prirodzene skončiť v karanténe. Čiže verím tomu a dúfam, že budú patričné úrady riešiť aj tento prípad,“ zdôraznil Heger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko