Na hlavný obsah

Vlastník bratislavského Istropolisu bude musieť splniť prísnejšie podmienky

Podľa starostu mestskej časti podmienky nie sú prehnané.

Vlastník bratislavského Istropolisu bude musieť splniť prísnejšie podmienky
Na snímke Dom odborov Istropolis (staršie Dom Revolučného odborového hnutia, Dom odborov a techniky) na Trnavskom mýte v Bratislave. Foto: TASR

Likvidácia bratislavského Istropolisu dostane prísnejšie podmienky od bratislavského Nového Mesta. Súčasný vlastník požiadal o búracie povolenie.

Stavbu Domu odborov z obdobia socializmu, ktorá je cenená pre viaceré architektonické a umelecké prvky, má nahradiť Nový Istropolis. Starosta mestskej časti očakáva písomnú garanciu.

Vybudovať kultúrno-spoločenské a kongresové centrum v prvej fáze projektu aj pod hrozbou sankcie, zachovanie viacerých významných artefaktov, zachovanie stromov, ktoré mestská časť označí za hodnotné, či možnosť mestskej časti a hlavného mesta vyjadriť sa k verejnému priestoru. Toto všetko sú požiadavky mestskej časti Nové mesto na výstavbu projektu Nového Istropolisu.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

„Urobím všetko pre to, aby tieto požiadavky boli aj naplnené. Žiadnu z nich nepovažujem za prehnanú a neadekvátnu. Každý, kto išiel Istropolis kúpiť, vedel do čoho ide a čo kupuje,“ uviedol Rudolf Kusý, starosta mestskej časti, v ktorej sa budova nachádza.

Istropolis vlastní developerská spoločnosť Immocap. Investor sa diskusii nebráni. Uvádzajú, že počas takmer štvorročných príprav sa usilujú predovšetkým o to, aby Bratislava získala moderný verejný priestor a vhodné kultúrno-kongresové centrum.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko