Na hlavný obsah

Vo Valaskej Belej poznačenej povodňami vybudovali vojaci dočasný most

Obyvatelia sa doteraz nemohli dostať do svojich domov.

Vo Valaskej Belej poznačenej povodňami vybudovali vojaci dočasný most
Obyvatelia Valaskej Belej (okres Prievidza) i v týchto dňoch odstraňujú škody po povodni, ktorá obec zasiahla ešte začiatkom augusta. Foto: TASR

Vojaci v stredu (11. 8.) podvečer dostavali pontónový most v obci Valaská Belá v okrese Prievidza. Obec totiž v v júli aj začiatkom augusta zasiahli ničivé povodne. Okrem toho, že obyvateľom vytopilo domy, do jednej časti obce sa cez potok nemohli dostať.

Prudká voda v obci strhla okrem vedľajších mostov aj ten, ktorý bol jedinou prístupovou cestou pre obyvateľov viacerých rodinných domov.  Most z jednej strany podmylo a spadol do potoka. Obyvatelia tak mali problém dostať sa na nákup či k lekárovi.

Pozrite si viac v reportáži RTVS, ktorú pripravila Miriam Dobrotová:

Po dvoch týždňoch krízovej situácie prišla pomôcť obci armáda. Vojaci zo Serede na mieste vybudovali dočasný most, ktorý nahradí ten poškodený. „Som veľmi rád, že naši vojaci opäť potvrdzujú, že sa na nich občania môžu pri vzniku rôznych krízových situácií spoľahnúť. Ich nasadenie a pomoc v rámci domáceho krízového manažmentu je neodmysliteľnou súčasťou pracovných úloh a verím, že tak ako vždy, aj tentokrát to ocenia občania, ktorým bude premostenie slúžiť,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko