Na hlavný obsah

Mladík, ktorý hodil do Macrona vajce, skončil na psychiatrii

Psychiatrický posudok ho označil za nesvojprávneho.

Mladík, ktorý hodil do Macrona vajce, skončil na psychiatrii
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron počas gastronomického veľtrhu v Lyone. Foto: TASR/AP

Devätnásťročného študenta, ktorý v pondelok (27. 9.) hodil vajíčko po francúzskom prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, hospitalizovali v psychiatrickej liečebni. Uviedla to v utorok (28. 9.) agentúra AFP.

Muža po čine okamžite zadržali a previezli do policajnej cely. Prokuratúra v Lyone nechala posúdiť jeho duševný stav a dospela k záveru, že muž je nesvojprávny.

Muž na francúzskeho prezidenta zaútočil pri začatí gastronomického veľtrhu v Lyone. Vajce sa odrazilo od Macronovho ramena. Mladý muž sa nachádzal v tesnej blízkosti prezidenta, ktorého obklopoval hlúčik novinárov a zvedavcov.

Mladíka zadržala polícia a prokuratúra ho začala vyšetrovať pre „útok na verejného činiteľa vo výkone funkcie“. V rámci vyšetrovania nechala urobiť psychiatrický posudok, podľa ktorého študent potrebuje liečbu na psychiatrii.

V júni dostal Macron facku na návšteve južného Francúzska, pripomína AFP. Útočníkovi súd uložil mesiac väzenia. Vajce zasiahlo Macrona už v roku 2017 na poľnohospodárskom veľtrhu v Paríži, keď bol ešte prezidentským kandidátom. Incident vtedy Macron označil za „súčasť folklóru“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet