Na hlavný obsah

Okres Poprad v červenej farbe. Sprísnené opatrenia sa dotknú aj dovolenkárov v Tatrách

Plne zaočkovaných sa obmedzenia až tak netýkajú.

Aj okres Poprad sa posunul do červenej farby v covidovom semafore. Aj keď v popradskej nemocnici sú nateraz iba traja hospitalizovaní pacienti s ochorením COVID-19, v okrese sú lokálne ohniská. Hygienici preto sprísnili opatrenia. Dotknú sa aj Vysokých Tatier.

Tatranské hotely aj naďalej fungujú v OTP režime, čiže pre očkovaných, testovaných alebo tých, ktorí covid prekonali. Dochádza však k obmedzeniu kapacít v službách.

„Najviac voľnosti majú kompletne zaočkovaní , ktorí môžu služby v rámci cestovného ruchu využívať prakticky neobmedzene,“ uviedla Lucia Blašková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Vysoké Tatry.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Sprísnené opatrenia sa najviac dotknú režimu kabínkových lanoviek. „V prípade kabínkových lanoviek sa bavíme naozaj o tom najprísnejšom režime, v tomto prípade len pre plne zaočkované osoby s obmedzením kapacity na 50 percent alebo jednu rodinu,“ doplnil Marián Galajda, hovorca prevádzkovateľa lanoviek Tatry Mountain Resorts.

Okres Poprad je v covidovom semfore červený. Opatrenia cítiť na lanovke , vo vysokohorskom prostredí ale turisti nič podobné necítia. Keďže štátny sviatok v stredu (15. 9.) využili mnohí na predĺžený víkend, hory sú plné dovolenkárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny