Na hlavný obsah

Prezidentka diskutovala s premiérom, stretne sa aj s Ficom či Kollárom

Chce hovoriť o upokojení situácie v krajine.

Prezidentka diskutovala s premiérom, stretne sa aj s Ficom či Kollárom
Na archívnej snímke traja najvyšší ústavní činitelia: uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová, vľavo predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) a vpravo premiér SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v pondelok (27. 9.) predpoludním v Prezidentskom paláci pracovne stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Oznámil to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec s tým, že témou ich diskusií bolo „dianie v bezpečnostných zložkách a celková situácia na Slovensku“.

„Takisto sa bavili aj o vývoji pandémie covidu-19. Premiér informoval prezidentku aj o situácii vo vládnej koalícii, pričom jej povedal, že je pripravený na všetky varianty v záujme udržania politickej stability a plnenia vládneho programu,“ uviedla hovorkyňa Hegera Ľubica Janíková.

Strižinec zároveň dodal, že v rovnaký deň popoludní sa prezidentka stretne aj s lídrom opozičného Smeru-SD Robertom Ficom. Diskutovať budú na rovnakú tému.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravila Katarína Wildová:

„Napriek mnohým zásadne rozdielnym názorom, a to nie len v otázke zmareného referenda, sa predseda Smeru stretnutia zúčastní a bude na ňom otvorene informovať prezidentku o závažnosti súčasnej situácie, ktorú Smer charakterizuje ako totálny rozvrat sociálneho a právneho státu,“ napísal hovorca strany Ján Mažgút.

V nasledujúcich dňoch sa hlava štátu stretne tiež s predsedom parlamentu a lídrom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a predsedom mimoparlamentnej strany Hlad-SD Petrom Pellegrinim.

„Na stretnutiach s nimi plánuje hovoriť aj o tom, ako upokojiť situáciu na Slovensku,“ vysvetlil Strižinec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko