Na hlavný obsah

Prípravy na návštevu pápeža v Košiciach a Prešove vrcholia

Na oboch miestach bude naplnená minimálne polovica kapacity.

Stretnúť sa s pápežom Františkom v Prešove 14. septembra plánuje zatiaľ viac ako 25 000 zaregistrovaných záujemcov. Naplnená je viac ako polovica kapacity plochy, kde sa bude sláviť liturgia. Hosťujúce Gréckokatolícke arcibiskupstvo potvrdilo, že denne pribúda okolo tisíc nových záujemcov.

Na ploche pri športovej hale je rušno, robotníci dokončujú bohoslužobné miesto, odstraňujú prekážajúce objekty z plochy a navážajú ďalší materiál. Dočasný most ponad Torysu je už funkčný a ako posledné pribudne kvetinová výzdoba.

„Všetko je načasované tak, aby v nedeľu boli posledné úpravy a v pondelok 13. bolo všetko pripravené,“ hovorí hlavný koordinátor návštevy pápeža v Prešove Ľubomír Petrík.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na košický štadión Lokomotívy postupne prichádzajú ďalšie kamióny so stavebným materiálom. S prípravami začali uplynulý víkend. Na stretnutie s pápežom sa tam prihlásilo zatiaľ 13 000 ľudí, čo je približne polovica z kapacity areálu.

Všetok stavebný materiál musia, ešte pred umiestnením do areálu, najprv skontrolovať pyrotechnici aj psovodi.

„Pásy sú veľmi dobré, podlážky chránia trávnik. Osemnásteho sa tu hneď má hrať futbal, tak aj preto to je, aby nenastali veľké škody,“ vysvetlil zástupca manipulačnej techniky Vincent.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko