Na hlavný obsah

Špecializovaný trestný súd odročil pojednávanie s Ľubošom Ferusom na december

Ferus je obžalovaný zo založenia zločineckej skupiny.

Špecializovaný trestný súd odročil pojednávanie s Ľubošom Ferusom na december
Na snímke Ľuboš Ferus. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, odročil hlavné pojednávanie s Ľubošom Ferusom, údajným bývalým bosom nitrianskeho podsvetia, na december 2021. Ferus sa na pojednávaní nezúčastnil pre zdravotné problémy a nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti.

Ferus je obžalovaný zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných, jeho spoluobvinený Milan K. čelí obvineniu z prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu v tejto veci ešte 5. mája 2015.

Podľa ÚŠP mal Ferus byť súčasťou zločineckej skupiny pôsobiacej v okolí Piešťan – tzv. Piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi v období medzi rokmi 2005 a 2012. Milan K. je obžalovaný z prijímania úplatku, ktorý mal zabezpečiť, že voči členom zločineckej skupiny nebude vedené vyšetrovanie. ŠTS v tejto veci vo februári 2018 Ferusa oslobodil spod obžaloby. Rozhodnutie prvostupňového súdu nebolo vtedy právoplatné.

Ferusovo meno sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami, vo výkone trestu odňatia slobody bol od polovice mája 2013 v kauze cukrovaru. Z väzenia bol prepustený na začiatku októbra 2015.

Ferus je obvinený aj z vraždy mafiána Miroslava Sýkoru, proces v tejto veci vo štvrtok (16. 9.) Okresný súd Bratislava I. odročil na január 2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet