Na hlavný obsah

V Rusku zaznamenali doteraz najvyšší počet úmrtí na covid od vypuknutia pandémie

Ochoreniu podľahlo 828 osôb.

V Rusku zaznamenali doteraz najvyšší počet úmrtí na covid od vypuknutia pandémie
Zdravotníci privážajú pacienta s príznakmi ochorenia COVID-19 do nemocnice na okraji Moskvy. Foto: TASR/AP

Rusko vo štvrtok (23. 9.) zaznamenalo svoj doteraz najvyšší počet úmrtí pacientov s covidom od začiatku pandémie. Vládny krízový štáb v piatok (24. 9.) oznámil, že v súvislosti s touto chorobou za predchádzajúci deň zomrelo 828 ľudí.

Epidemická situácia týkajúca sa šírenia koronavírusu a úmrtnosti infikovaných osôb je v Rusku vážna a dlhší čas sa nelepší. V najväčšej krajine sveta už štvrtý deň po sebe registrujú viac ako 800 úmrtí.

Pritom v stredu (22. 9.) ich bolo 820, čo bolo vyrovnanie rekordného prírastku zosnulých z 26. augusta. Podľa údajov krízového štábu doteraz infekcii podľahlo celkovo 202 273 ľudí.

Štatistický úrad ale uvádza vyšší počet – 365 000 mŕtvych od vlaňajšieho apríla do tohtoročného júla. Vláda tento rozpor vysvetľuje tým, že štatistici do svojich čísel zahŕňajú aj mŕtvych, pri ktorých sa na nákazu prišlo až po smrti.

Naďalej vysoké sú v Rusku aj denné prírastky novoinfikovaných. Vo štvrtok ich podľa zverejnených údajov pribudlo 21 379. Počas stredy testy potvrdili 21 438 infikovaných. K dnešnému dňu je v krajine so 146 miliónmi obyvateľov zaznamenaných celkovo 7,38 milióna prípadov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet