Na hlavný obsah

Zadržali muža, ktorý v Rusku zavraždil troch členov jednej rodiny

Odpálil tiež bombu pred budovou polície.

Zadržali muža, ktorý v Rusku zavraždil troch členov jednej rodiny
Na ilustračnej snímke príslušníci ruskej polície. Foto: TASR/AP

Ruskí kriminalisti zadržali muža, ktorý je podozrivý z vraždy jednej rodiny a z bombového útoku na oddelenie polície v meste Liski na juhovýchode európskej časti Ruska. Zadržanie zrejme prebehlo za dramatických okolností. Informovali o tom ruské médiá s odvolaním sa na piatkové (17. 9.) oznámenie správy ministerstva vnútra vo Voronežskej oblasti.

Podľa vyšetrovateľov podozrivý vo štvrtok (16. 9.) po hádke v jednom byte zavraždil troch členov rodiny, s ktorou sa poznal. Následne odišiel k budove oddelenia ministerstva vnútra pre Lisecký okres Voronežskej oblasti, pri ktorej odpálením nálože zničil vstupné dvere. Potom ušiel v aute. Explózia zranila jedného policajta.

Podľa tlačovej služby voronežskej správy ministerstva vnútra policajti auto podozrivého ešte večer objavili a pokúsili sa ho zadržať. Muž ale začal strieľať a pri následnej prestrelke utrpel zranenia. Nikto zo zasahujúcich policajtov ani žiadna iná civilná osoba sa nezranili.

Problematická bola prehliadka bytu zadržaného. Policajti museli zavolať pyrotechnika, pretože pri vstupe bola nastražená nálož. Dôvod hádky, ktorá vyústila do zavraždenia rodiny, zatiaľ nie je jasný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet