Na hlavný obsah

Fico informoval, že tento týždeň prezidentke predložia petičné otázky k referendu

Tvrdí, že ich prezidentke nechcú dávať ako politická strana.

Fico informoval, že tento týždeň prezidentke predložia petičné otázky k referendu
Na snímke poslanec Národnej rady SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico chce, aby petičné otázky vedúce k referendu predložili prezidentke Zuzane Čaputovej viacerí poslanci parlamentu, nielen jeho strana. Hovoril o tom na utorkovej (19. 10.) tlačovej konferencii. Dodal, že Smer-SD bude pokračovať v protivládnych mítingoch a snažiť sa o predčasné voľby.

„Tento týždeň budú doručené prezidentke dve otázky, ktoré sa týkajú petičnej akcie na vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách. Nebudeme ich prezidentke dávať ako politická strana,“ skonštatoval Fico. Plánuje ich síce vo štvrtok (21. 10.) dať schváliť predsedníctvu Smeru-SD, no privítal by, keby sa pod podanie pre prezidentku podpísalo 25 až 30 poslancov.

Fico tiež hovoril o tom, že jeho strana má jasný cieľ „povaliť“ túto vládu, dostať sa k predčasným voľbám, vyhrať ich a zostaviť novú, stabilnú vládu. „Vyzývam každého, najmä tých, ktorí sedia v opozícii, aby sa pridali k týmto cieľom,“ povedal.

Šéf Smeru-SD tiež tvrdí, že niekto zneužil jeho osobné údaje a vyplnil za jeho osobu ešte v lete formulár eHranica, v ktorom malo byť uvedené, že je očkovaný, aby sa vyhol karanténe po príchode do SR zo zahraničia.

Fico vyhlásil, že sa odmieta dať zaočkovať, v danom čase nebol za hranicami a nevypĺňal žiaden formulár. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) malo Fica informovať, že ide o sfalšovaný záznam. Napriek tomu podľa Ficových slov od neho hygienici pýtajú opakovane doklad o očkovaní. Fico naznačil, že za týmto konaním môže byť štát, keďže do formulára bolo treba uviesť napríklad jeho rodné číslo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko