Na hlavný obsah

Fico ohlásil dva protesty, jeden z nich bude 17. novembra

Prvý bude ešte o mesiac skôr.

Fico ohlásil dva protesty, jeden z nich bude 17. novembra
Na snímke uprostred poslanec Robert Fico (Smer-SD) počas protestu v Košiciach. Foto: TASR

„Vládna koalícia je v úplnom rozklade a je otázkou času, kedy príde rozhodnutie, ktoré bude viesť k predčasným parlamentným voľbám.“ Uviedol to v utorok (5. 10.) predseda Smeru-SD Robert Fico. Zároveň ohlásil konanie protivládnych protestov 17. októbra v Rimavskej Sobote a na 17. novembra v Bratislave.

„Všetci sme dnes mali pocit prenesenej hanby za to, čo vystrája vládna koalícia. Je neuveriteľné, že rok aj päť mesiacov po vzniku vládnej koalície, ktorá mala pohodlnú ústavnú väčšinu, má obrovský problém nazberať 76 poslancov,“ vyhlásil po tom, čo parlament nebol pre obštrukciu opozície viackrát uznašaniaschopný.

Líder Smeru na proteste v Rimavskej Sobote očakáva niekoľko tisíc ľudí. Uskutočniť sa má pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe.

Požiadal médiá, aby prestali spochybňovať protesty, pretože ide o uplatňovanie základných ľudských práv. Podľa neho pôjde o slušný protest, „nebudeme nikomu bránu vyvaľovať a nebudeme ani kamene hádzať“.

Fico sa spýtal, o akej reformnej jeseni hovoril premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorú ohlásil v pondelok (4. 10.) na základe plánu obnovy. „Túto jeseň neurobia nič,“ uviedol s tým, že „táto jeseň bude jeseňou petícií, protestov a zvyšovania nenávisti voči tejto vláde“.

Šéf Smeru oznámil, že po protivládnom proteste predloží prezidentke Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o skrátení volebného obdobia. Hlava štátu sa má vyjadriť, či sa s nimi obráti na Ústavný súd alebo či môže Smer začať petičnú akciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko