Na hlavný obsah

Polícii sa podarilo objasniť dvojnásobnú vraždu, páchateľovi hrozí doživotie

Muž z Kežmarku sa pokúsil zastreliť ďalších dvoch ľudí.

Dve vraždy a pokus zastreliť ďalších dvoch ľudí. Prípady, ktoré sa kriminalistom na východnom Slovensku nedarilo vyšetriť niekoľko rokov. Zmena nastala po tom, keď v júni strieľal 37-ročný muž z Kežmarku na policajnú hliadku. Skončil vo väzbe a teraz mu hrozí doživotie.

Január 2015 – doslova policajné manévre vo Veľkej Lomnici. Neznámy muž vošiel na pumpu, zastrelil 24-ročného Erika, zobral 800 eur a ušiel.

O niekoľko dní na to si 70 kukláčov prišlo po 25-ročného Lukáša. Ukázalo sa, že s vraždou pumpára nemá nič spoločné, že to bol omyl a pustili ho na slobodu. Za očistenie svojho mena sa aj súdil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V máji 2017 sa niekto pokúsil zastreliť muža aj ženu v okrese Kežmarok. O dva roky na to v lese pri Levoči niekto zastrelil ďalšieho muža. Kriminalistom na východe sa nedarilo zistiť, kto je za týmito zločinmi.

„Všetky tri skutky sa stretli v jednom bode až tento rok na základe dôkazov získaných v trestnej veci vyšetrovanej okresnou kriminálkou v Liptovskom Mikuláši,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

V júni totiž 37-ročný Ján strieľal na policajnú hliadku. Za to skončil vo väzbe, kde je doteraz. Našli u neho niekoľko nelegálnych zbraní. Po ich expertíze mali policajti jasnejšie v tom, kto vraždil.

Aký mal útočník motív, keď podľa polície zavraždil dvoch ľudí a ďalších dvoch sa pokúsil zastreliť, známe nie je. Len v pondelok (4. 10.) mu do väzby v Žiline doručili obvinenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko