Na hlavný obsah

Pri autonehode v Belgicku zrejme zomreli štyria Slováci

Príčiny nehody zatiaľ nie sú jasné.

Pri autonehode v Belgicku zrejme zomreli štyria Slováci
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Štyria ľudia, ktorí v sobotu (23. 10.) ráno zahynuli po tom, ako ich auto skončilo vo vode v kanáli Leie v centre Gentu, majú viac ako pravdepodobne slovenskú štátnu príslušnosť. S odkazom na vyhlásenie polície v Gente to na svojej webovej stránke uviedol denník Gazet van Antwerpen.

Denník vo večerných hodinách informoval, že auto značky Peugeot skončilo v noci na sobotu v kanáli Leie na ulici Huidevetterskaai. Auto s francúzskou poznávacou značkou prešlo cez zvodidlá a skončilo vo vode.

„Máme predstavu, kto sú pravdepodobne tí štyria cestujúci,“ povedal hovorca polície z Gentu vo vyhlásení pre médiá. Štvoricu však v čase tohto vyhlásenia (o 19.00 h) ešte oficiálne neidentifikovali.

Policajti priznali, že poznávacia značka im neprezradila totožnosť štvorčlennej posádky, avšak podrobnejšie vyšetrovanie ich priviedlo k 33-ročnému Slovákovi, ktorý má registrovaný pobyt v Gente.

Žena, ktorú objavili v aute, je pravdepodobne jeho 35-ročná priateľka. Má tiež slovenský pôvod, ale nemá registrovaný pobyt v Belgicku.

Obhliadka tiel pred pitvou ukázala, že ďalší dvaja muži v aute – vo veku 23 a 26 rokov – mali vo vreckách doklady totožnosti a sú tiež slovenského pôvodu.

Gentská polícia potvrdila, že skontaktovala slovenské úrady a naďalej vyšetruje, prečo posádka havarovaného auta jazdila po Gente s autom s francúzskou poznávacou značkou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko