Na hlavný obsah

Pri požiari v ruskej výrobni strelného prachu zomrelo najmenej 16 ľudí

Nemožno vylúčiť rast počtu obetí.

Najmenej 16 ľudí v piatok (22. 10.) prišlo o život a desať ďalších utrpelo zranenia pri explózii a následnom požiari vo výrobni strelného prachu na juhu európskej časti Ruska. Jedného zo zranených hospitalizovali v kritickom stave.

Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na oznámenie ministerstva pre mimoriadne udalosti a hovorca oblastnej záchrannej služby.

Prvé informácie o udalosti sa rozchádzali. Postupne rástol počet zranených a potom aj obetí na životoch. Podľa prvých predbežných informácií ministerstva pre mimoriadne udalosti zomrelo sedem ľudí a desať utrpelo zranenia, z toho jeden vážne.

Okrem toho nebol známy osud deviatich ľudí. Hasiči po zlikvidovaní požiaru potom postupne vyslobodili telá nezvestných z trosiek úplne zničenej budovy.

Vzhľadom na stav hospitalizovaného vážne zraneného muža nemožno vylúčiť zvýšenie počtu obetí. Zraneného previezol do oblastného popáleninového centra resuscitačný tím, podľa ktorého rozsah popálenin presahuje 80 % povrchu tela.

Oheň sa už podarilo uhasiť a miestne úrady ubezpečili, že obyvateľstvo obce Lesnoje, kde došlo k nešťastiu, nie je nijako ohrozené. Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie zavinilo nešťastie v dielni vyrábajúcej strelný prach závodu Elastik v Rjazaňskej oblasti „narušenie technologického procesu“.

Zdroj agentúry TASS z ruského vojensko-priemyselného komplexu neskôr uviedol, že predmetná prevádzka patrila súkromnej spoločnosti a nachádzala sa v areáli závodu na výrobu syntetických vlákien Elastik, ktorý je už približne desať rokov v konkurze a nefunguje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet