Na hlavný obsah

Výber nového šéfa SPF bolo politické rozhodnutie, priznal Vlčan. Opozícia to kritizuje

Nebol medzi kandidátmi, ktorých posudzovala komisia.

Novým riaditeľom Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude od novembra Ján Marosz – bývalý poslanec hnutia OĽANO. Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽANO) priznáva, že ide o politické rozhodnutie.

Nového riaditeľa pozemkového fondu vyberala odborná komisia, ktorá posudzovala štyroch kandidátov a Marosz medzi nimi nebol. Vlčan v tom problém nevidí.

„Je nevyhnutné situáciu čo najrýchlejšie riešiť. Boj proti korupcii je základnou misiou OĽANO, preto bolo prijaté politické rozhodnutie, že do pozície šéfa SPF bude nominovaný človek, ktorý bude zárukou očisty SPF od korupcie,“ uviedol.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Bolo tam podľa mňa prihlásených málo kandidátov. Nedávam to za vinu pánovi ministrovi, myslím si, že to sú opäť dozvuky predchádzajúcich čias,“ skonštatoval premiér Eduard Heger (OĽANO).

Výber nového riaditeľa kritizuje opozícia. Tvrdí, že koalícia nového šéfa úradu vybrala netransparentne.

„Pýtam sa, či nám to už na Slovensku nikomu nevadí. Nevadí nám to, že táto vládna koalícia popiera akúkoľvek, slušnosť, transparentnosť, počujem tu jedno veľké ticho. Nemôže sa stať, že vláda Hegera, respektíve Matoviča úplne na hulváta vymenováva do funkcií svojich ľudí,“ zamyslel sa poslanec za Smer-SD Richard Takáč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko