Na hlavný obsah

Austrália otvorí hranice pre zahraničných študentov a pracovníkov

Kedy sa do krajiny vrátia aj turisti, zatiaľ nie je jasné.

Austrália otvorí hranice pre zahraničných študentov a pracovníkov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Austrália v pondelok (22. 11.) oznámila, že od decembra znova privíta zahraničných študentov a kvalifikovaných pracovníkov. Zmierni tým jedny z celosvetovo najprísnejších cestovných obmedzení zavedených počas pandémie koronavírusu, informuje agentúra AFP.

Niektorí držitelia víz, ako aj zaočkovaní občania Japonska a Južnej Kórey, budú môcť do Austrálie opätovne vstúpiť od 1. decembra – 20 mesiacov po tom, ako krajina uzavrela svoje hranice.

„Austrália sa znova otvára svetu,“ vyhlásila ministerka vnútra Karen Andrewsová. Podľa premiéra Scotta Morrisona vláda očakáva, že do januára príde do krajiny celkovo 200 000 zahraničných študentov a kvalifikovaných pracovníkov, píše agentúra AP.

Vláda v októbri zrušila obmedzenia pre Austrálčanov cestujúcich do zahraničia. Morrison, ktorý dúfa v opätovné zvolenie v budúcom roku, však doposiaľ dôrazne odmietal uvoľniť cestovné pravidlá pre cudzincov.

Otvorené zostáva, kedy Austrália povolí návrat turistov, ktorí chýbajú pandémiou ťažko zasiahnutému odvetviu cestovného ruchu v krajine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet