Na hlavný obsah

Berlín znemožní nezaočkovaným vstup do viacerých prevádzok

Stačiť im nebude ani negatívny test.

Berlín znemožní nezaočkovaným vstup do viacerých prevádzok
Na ilustračnej snímke - hlavné mesto Nemecka - Berlín. Foto: SITA/AP

Nemecké hlavné mesto Berlín od pondelka (15. 11.) umožní vstup do reštaurácií, kín, divadiel, múzeí alebo galérií len zaočkovaným proti covidu-19 alebo tým, ktorí prekonali toto ochorenie. Negatívny test nebude stačiť. Oznámil to v stredu (10. 11.) berlínsky senát.

V Nemecku sa, podobne ako v mnohých iných európskych krajinách, v posledných dňoch prudko zhoršuje epidemická situácia. Inštitút Roberta Kocha (RKI) ohlásil rekordný počet nových prípadov za jediný deň – 39 676. Počet nových prípadov infekcie na 100 000 obyvateľov dosiahol za posledných sedem dní hodnotu 232,1, čo je tretí rekord po sebe.

Jednotlivé spolkové krajiny zavádzajú rôzne opatrenia proti šíreniu koronavírusu, aj keď sa dosluhujúca kancelárka Angela Merkelová usiluje o čo najrýchlejšie rokovanie spolkovej vlády s premiérmi 16 spolkových krajín v záujme zosúladenia opatrení naprieč Nemeckom.

Ako prvé zaviedlo rozsiahle obmedzenie spoločenského života pre nezaočkovaných v pondelok (8. 11.) Sasko, teraz sa pripojí Berlín. Okrem reštaurácií či kultúrnych zariadení nebudú nezaočkovaných púšťať ani do sáun, herní či oboch zoologických záhrad v hlavnom meste.

Výnimku z takzvaného 2G pravidla budú mať ľudia do 18 rokov, ktorým bude stačiť preukázať sa negatívnym testom, uviedla agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet