Na hlavný obsah

Dallas po návrate Sekeru nezaváhal, nestačil naň ani McDavid

Vasilevskij dosiahol prvý shutout v sezóne.

Dallas po návrate Sekeru nezaváhal, nestačil naň ani McDavid
Foto zo zápasu Dallas Stars - Edmonton Oilers, na snímke vľavo slovenský obranca Andrej Sekera. Foto: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v noci na stredu (24. 11.) v zápase zámorskej NHL nad Philadelphiou Flyers 4:0. Čistým kontom sa blysol ruský brankár Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil všetkých 34 striel hosťujúcich hráčov.

Pre Vasilevského to bol prvý shutout v sezóne a 27. v profiligovej kariére. „Andrej je výnimočný brankár. Nielenže sa dôkladne stará o svoje telo, ale on v každom momente presne vie, čo má robiť. Neexistuje lepší brankár, koho by ste si želali mať medzi žŕdkami,“ uviedol tréner Lightning Jon Cooper.

Tri kanadské body za gól a dve asistencie si pripísal kapitán dvojnásobného obhajcu trofeje Steven Stamkos. Svoj premiérový gól v drese „bleskov“ strelil veterán Corey Perry, ktorý prišiel do Tampy pred sezónou z Montrealu.

Úradujúci šampión sa dostáva do starej dobrej formy, vyhral piaty zápas z uplynulých šiestich. V drese Tampy chýbal pre zranenie slovenský obranca Erik Černák, okrem neho absentujú aj útočné opory Nikita Kučerov a Brayden Point.

Dallas v zostave so slovenským zadákom Andrejom Sekerom zdolal Edmonton 4:1. Dosiahol druhé víťazstvo za sebou, predtým rovnakým pomerom triumfoval nad St. Louis. Sekera sa vrátil do zostavy Dallasu po tom, ako vynechal jeden zápas pre chorobu, proti Edmontonu odohral 9:59 minúty.

John Klingberg sa na triumfe podieľal tromi asistenciami, Roope Hintz nazbieral dva kanadské body (1+1). Oporou Stars bol aj brankár Jake Oettinger, ktorý predviedol 21 úspešných zákrokov a v treťom tohtosezónnom štarte slávil tretiu výhru.

„Hviezdam“ sa podarilo zastaviť rozbehnutého Connora McDavida, kapitán Oilers ukončil sériu zápasov od začiatku sezóny, v ktorých získal minimálne bod. Jeho bodová šnúra sa zastavila na čísle 17.

McDavidova bodová šnúra od štartu ročníka bola tretia najdlhšia v klubovej histórii, dve dlhšie ťahal iba legendárny Wayne Gretzky – 30 zápasov v sezóne 1982/83 a 51 zápasov v ročníku 1983/84. „Je neuveriteľné, čo dosiaľ dosiahol,“ povedal pre nhl.com na adresu McDavida kouč „olejárov“ Dave Tippett.

V ďalšom zápase si Calgary poradilo s Chicagom 5:2 a štvrtým víťazstvom za sebou si upevnilo pozíciu na čele tabuľky Západnej konferencie. Kľúčový gól strelil päť a pol minúty pred koncom za stavu 2:2 útočník Flames Matt Tkachuk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport