Na hlavný obsah

Fico podal pre nahrávky z chaty trestné oznámenie

Tvrdí, že vie, kto poskytol nahrávky.

Fico podal pre nahrávky z chaty trestné oznámenie
Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR

Predseda strany Smer-SD Robert Fico podal minulý týždeň v piatok (19. 11.) v súvislosti s medializovanými nahrávkami z poľovníckej chaty trestné oznámenie. „Zneužitie právomoci verejného činiteľa, ohýbanie práva, tam snáď nie je ani trestný čin, ktorý by nebol v katalógu trestných činov,“ povedal o oznámení.

Fico hovoril o „štátnom terorizme“. Pod ním označil nezákonné odposluchy zo spomenutej chaty. V tejto súvislosti sa obáva o život. „Čo to bude zajtra, dostanem guľku do hlavy?“ pýtal sa.

„Slovensko je krajina, kde sa v mene boja proti opozícii úplne bežne manipulujú trestné oznámenia,“ dodal. „Je smutné, ak vidíme, v akej chabej dôkaznej situácii sa nachádza tento štát, reprezentovaný (špeciálnym prokurátorom Danielom) Lipšicom a jeho prokurátormi. Sú v takej chabej situácii, že musia siahať po udavačoch,“ myslí si.

Tvrdí, že vie, kto dal nahrávky novinárom a ako to celé prebehlo. „Keby ste boli statoční, tak poviete, ktorý policajt a prokurátor prišli za vami a dali vám to,“ odkázal novinárom.

Uviedol, že trestná činnosť by sa našla aj na redakčných poradách slovenských denníkov, pokiaľ by ich niekto odpočúval. „Na rozdiel od našich rozhovorov, ktoré nemali s trestnou činnosťou nič spoločné.“

Advokát Marek Para oznámil, že on a advokát Pavol Gašpar pripravujú právne kroky, ktoré sa týkajú odposluchov. Podrobnosti však neuviedol. „Je neprípustné, aby sa prostriedky trestného práva zneužívali na vybavovanie si účtov politického boja,“ dodal Gašpar.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko