Na hlavný obsah

Francúzsko eviduje najväčší nárast hospitalizovaných s covidom od jari

Krajina bojuje s piatou vlnou nákazy.

Francúzsko eviduje najväčší nárast hospitalizovaných s covidom od jari
Na snímke muž a žena pred Eiffelovou vežou v Paríži. Foto: TASR

Francúzsko eviduje najväčší nárast hospitalizovaných s ochorením COVID-19 od tohtoročnej jari, uviedla v pondelok (29. 11.) agentúra Reuters. Krajina podľa ministerstva zdravotníctva bojuje s piatou vlnou nákazy.

Počet pacientov s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIP) vzrástol o 117 na 1 749. To je najväčší prírastok od jarných mesiacov, keď na JIS každý deň pribudlo viac ako 100 infikovaných za deň. Celkový počet hospitalizovaných sa zvýšil o 470 na 9 860. To je najväčší nárast od 29. marca.

Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran minulý týždeň uviedol, že krajina vstúpila do piatej vlny epidémie. V priemere eviduje zhruba 30 000 infikovaných denne.

Francúzsko za nedeľu (28. 11.) evidovalo 8 279 novoinfikovaných, uviedol denník Le Figaro. Laboratóriá minulý týždeň v ten istý deň odhalili 5 266 pozitívnych prípadov.

V krajine, kde žije zhruba 67 miliónov obyvateľov, dostalo aspoň jednu dávku očkovania proti covidu takmer 52 miliónov ľudí. Približne 7,3 milióna ľudí dostalo aj tretiu dávku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet