Na hlavný obsah

Na Slovensku stúpol záujem o očkovanie

Záujem stúpa, pretože epidemická situácia sa zhoršuje.

Na Slovensku stúpol záujem o očkovanie
Očkovanie proti ochoreniu covid-19. Foto: TASR

Na Slovensku po výraznom zhoršení epidemickej situácie v uplynulých týždňoch stúpol záujem obyvateľov o očkovanie proti chorobe covid-19, v ktorom krajina značne zaostáva za priemerom EÚ. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

V posledných siedmich dňoch bolo na Slovensku podaných 17 902 prvých dávok vakcín proti covidu-19. To je za týždeň najvyšší počet novoočkovaných počas terajšej tretej vlny pandémie, v ktorej Slovensko prostredníctvom laboratórnych testov opakovane zaznamenala rekordné prírastky nakazených.

Vláda predtým ohlásila, že zvýhodní ľudí, ktorí sú plne očkovaní alebo za posledných 180 dní prekonali covid-19. Po novom by mohli využívať služby reštaurácií a ubytovacích zariadení aj v čiernych okresoch, kde spomínané prevádzky môžu fungovať len v značne obmedzenom režime.

Vláda tiež v stredu (10. 11.) schválila návrh, aby sa zamestnanci pri vstupe na pracovisko preukazovali dokladom o očkovaní, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym testom.

Od budúceho týždňa budú na Slovensku v najvyššom stupni epidemického rizika už dve tretiny okresov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko