Na hlavný obsah

Nedostatok vodičov je aj v bratislavskej mestskej hromadnej doprave

Dopravnému podniku chýbajú desiatky šoférov.

Vodiči autobusov chýbajú nielen v prímestskej, ale aj v bratislavskej mestskej hromadnej doprave. Terajšia situácia dopravnému podniku dovoľuje vypraviť len nevyhnutné spoje. Záujemcovia o prácu vodiča si mohli počas náborového dňa pozrieť autobusy alebo si ich vyskúšali šoférovať.

Ak by chcel Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaradiť do premávky nové spoje, potreboval by aspoň 60 nových vodičov. Už teraz je na hranici svojich kapacít.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na náborový deň dopravného podniku sa prišli pozrieť desiatky záujemcov. Nie všetci sú však na povolanie vodiča vhodní. Juraj Haulík šéfuje vodičom v DPB približne 10 rokov. Podľa neho práca vodiča nie je jednoduchá, pretože zodpovedá za životy cestujúcich.

Inštruktor autoškoly tvrdí, že mnohí ľudia si myslia, že riadiť autobus je rovnaké ako šoférovať auto. „Každý, kto si do toho autobusu sadne a zistí a spozná jeho rozmery, jeho silu a jeho intenzitu bŕzd, spozná, že osobné auto bola iba hračka a že autobus je to zaujímavé jazdenie,“ povedal inštruktor Peter Pankrác.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny